Kuinka ylläpitää pölynimuria?

Kuinka ylläpitää pölynimuria?

Mamibot robotti-imurit ovat meidan jokapäiväiset apulaiset taloudessa ja että ne kestäisi on erittäin tärkeä asianmukainen huolto. Robottien huolto kotona on todella helppoa, monimutkaisissa kysymyksissä auttavat sinua asiantuntijamme.

Perushuolto

Ostaessa robotti-imurin on erittäin tärkeä ensin ladata akku täyteen, jotta se toimisi parhaan mukaan. Ensimmäisen käyttökrran jälkeen tarkista pölynsäiliöta, aluks ise täyttyy nopeammin, sillä pölyä voi olla lattialla ensi kerrat enemmän. Suosittelemme puhdista pölysäiliöta aluksi muutaman päivän välein, jatkossa kerran viikossa. Jos kotona on lemmikkejä, niin puhdistakaa ainakin kaksi kertaa viikossa.

Perusharja

Tärkein osa robotilla on perusharja. Ainakin kerran viikossa pitäisi puhdistaa se karvoista ja pölystä. Puhdistaminen on todella helppoa, poista vaan perusharja ja puhdista. Mukana on myös pieni veitsi, jonka avulla on helppoa puhdistaa.

Sivuharjakset

Sivuharjauksia piäisi puhdistaa pari kertaa viikossa tai tarvittaessa enemmän. Se riippuu myös siitä kuinka usein robotti siivoa. Pitkät karvat harjaksilta on helposti poistettavia, tarvittaessa voitte poista myös sivuharjakset.

PreVac 670XBR ja ExVaci malleilla on eri harjakset ja niitä pitää vaihtaa eri tavalla. PreVac 670XBR mallilla pitää poistaa ja suljeta harjakset ruuvimeisselillä, ExVaci mallilla on kaikista malleista helpoin tapa – varovasti vetämällä ja työntämällä.

Jos harjakset muuttavat muotoa ja ei ole enää riittävän suoria, niin voitte laittaa ne kuumaan veteen ja ne suoristuvat. Miten enemmän robotti on käytössä ollut, sitä vähemmän liotus auttaa.

Anturit

Robotilla on kolme pyörää ja jokaisen vieressä on anturi, josta pitäisi huolehtia parin viikon välein. Huolto on helppoa, puhdista harjalla tai mikrokiutuliinalla. Jos anturit ovat pölyiset, niin sen työ voi olla häiriintynyt ja se voi putoa rappusista.

Pyörät

Robotti-imurin pyörien väliin keräänty karvoja, suosittelemma puhdistaa niitä tarpeen mukaan, mutta ainakin kerran kuukaudessa. Pienin niistä on etupyörä joka on myös helposti poistettava. Laita pyörän väliin sakset tai ruuvimeisseli ja irrota pyörä.

 

Share this post